Sivut
- Etusivu
- Firenzestä Turkuun
- Kyynärän mittainen tyttö. Kirja-arvosteluja
- Anna Amnellin Lucia Olavintytär -kirjat Celia-äänikirjoina
- Pako Tallinnaan. Kirja-arvosteluja
- Lucia ja Luka 2013. Esittely. Kirja-arvosteluja
- Kotisivublogini
- Anna Amnell's historical novels
- Lastenkulttuurisivuni
- Nuorisokirjailijat/Anna Amnell UUSI!
- Historiska äventyrsromaner
- Matti Amnell kuvittaja
- Lucia Olavintytär -kirjat. Kirja-arvostelut
- Haastattelut
- Tornitalo/My Gate House
- Photos
- Blogisisko-blogi
- Aurora-kirjat
- Aurora-blogi
- Aurora-kirjat
- Lucia-books (info)
sunnuntai 22. maaliskuuta 2009
Kulttuurikerrostumia Varikonniemessä
Rosanne kaivaa Varikonniemessä. Piirros Matti Amnellin luonnoslehtiöstä, jota hän on skannannut ja laittanut Flickriin.Kuva suurempana
Rosanne Lamarre on koulutukseltaan arkeologi ja entistäjä. Sorbonnessa opiskellessa hänen erikoisalanaan oli merovinkien aika. Tästä syystä hän innostui kovasti, kun pääsi mukaan Varikonniemen kaivauksiin. Piirroksessa näkyy vasemmalla alueella 800-luvulla sijainnut kaupunginmuuri ja oikealla sataman rantalaiturin jäännöksiä. Vesitse päästiin sieltä Novgorodiin, Ruotsiin ja kauemmaksikin.
"Suomen vanhin kaupunki on Hämeenlinnan Varikonniemessä 1987-1989 esiin kaivettu maamme vanhin esihistoriallinen kaupunki, joka on peräisin noin 800-luvulta (viikinkiaika alkaa 900-luvulla). Kaivauksissa on löytynyt kaupungin ympärysmuuri, joka on peräisin 800-luvulta ja on siis huomattavasti vanhempi kuin Hämeen linna. Kaivaukset on rajattu 5,5 ha:n suuruiselle alueelle, jossa on säilynyt noin 30 000 asutuskerroksia. Kaupunki on ilmeisesti tuhoutunut 1300-luvun alussa, kun novgorodilaiset hyökkäsivät. Ensimmäinen selvä Turkua koskeva asiakirjamaininta on päivätty 24.2.1229. Turun tuomiokirkko vihittiin vuonna 1300."
Asuminen Varikonniemellä rautakaudella. Linkistä löydät mm piirroksen 1300-luvun talosta, sellaisena kuin arkeologi sen näkee. Klikkaa kuvaa, ja näet pienoismallin koottuna. Siinähän on kaksi huonetta!
Hämeenlinnan historiaa
Tunnisteet:
1300-luku,
800-luku,
arkeologia,
keskiaikainen kaupunki,
Rosanne Lamarre
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti