sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Matti Amnell: luonnoksia, Hämeenlinna

Sketchbook_Hämeenlinna_1990_020

Matti Amnellin luonnoksia Hämeen linnasta. (Flickr)
Hämeenlinna, Hämeen linna

1500-luvun puolivälissä rakennettiin Hämeen linnaan (kaupunkia ei ollut vielä olemassa) pyöreä tykkitorni. Tämä tapahtuma on tärkeä kirjassani "Kyynärän mittainen tyttö":

"Palkkasotilaita Tanskasta, Liivinmaasta ja Saksasta tuli ja meni. Tykkitornin rakentamiseen oli palkattu ulkomaisia ammattimiehiä. Isä sanoi, että linnassa ja sen ympärille rakennetuissa tuvissa asui nykyään niin paljon tuntematonta väkeä, että ettei sinne voinut viedä lapsia eikä naisväkeä edes käymään." (sivu 15)

Lucian isä pelkää, että hänen erikoislaatuinen tyttärensä ryöstetään. Ahkerien ihmisten joukossa olikin pari mustaa lammasta, jotka muuttivat Lucian elämän.


Sketchbook_Hämeenlinna_1990_021

(Nämä poikani luonnokset Hämeen linnasta on tehty vuonna 1990, jolloin viimeistelin ensimmäistä Aurora-kirjaani, 14 vuotta ennen ensimmäisen Lucia-kirjan ilmestymistä.)

2 kommenttia:

  1. Hienoja luonnoksia Ja tekstit kerrassaan ihania . En ole vielä ehtinyt lukea paljon . - Kiitos , kun tulit seuraajaksi blogilleni . Miten minä voin liittyä tänne seuraajaksi ? En löytänyt vielä sitä linkkiä .

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista.

    En ole vielä laittanut sellaista linkkiä. Katsotaan jospa se onnistuu.
    Mutta voit tulla Blogisiskoon, sieltä on mahdollisuus siirtyä kaikkiin muihinkin blogeihini. Nihin pääsee Blogger-profiilin kautta.

    VastaaPoista