keskiviikko 10. tammikuuta 2007

Kuvittaja: Matti AmnellMatti Amnell Jr.

Read an interview about Matti's photographs, lomography :" I’m a three-time immigrant, stuck between languages and cultures."

Kaikki Anna Amnellin kirjat ovat Matti Amnellin kuvittamia. Hän on tehnyt kuvat Anna Amnellin seitsemän kirjan kanteen samoin isänsä Matti T. Amnellin väitöskirjoihin.

Matti Amnell on käynyt keskikoulun Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa ja lukion Torontossa. Hän opiskeli Toronton yliopiston University Collegessa ja suoritti Honours B. A. -tutkinnon. Hän opiskeli Torontossa kuvaamataidetta, englantia, luovaa kirjoittamista sekä kiinaa ja jatkoi taideopintojaan Pariisissa.

Matti Amnell Jr. asuu Helsingissä ja on työssä tietotekniikan alalla (NSN eli Nokia Solutions and Networks). Vuodesta 2016 Halton. Hänellä on ollut taidenäyttely Helsingissä Ranskan kulttuurikeskuksessa aiheena Pariisin vuodenajat, "Les saisons de Paris".

Kirjojen kuvituksessa hän on pyrkinyt tuomaan esille kunkin aikakauden hengen. Hän on tehnyt kuvitukset opiskeluaikanaan ja myöhemmin työn ohella harrastuksenaan.