torstai 4. kesäkuuta 2015

Turun linnan länsipäätySalme Kotivuoren sivulta Facebookista.
Lucia ja Luka -kirjan lukija löytää tuosta tuttuja paikkoja.


Turun linna lännestä
Nykyajan linnaa ympäröi näin kesäisin rehevä kasvillisuus. Kuvassa Länsipääty, joka on merelle päin. Kuva on otettu 25.5.2007, jolloin olin jo julkaissut ensimmäisen ja toisen osan Lucian tarinasta (Kyynärän mittainen tyttö 2004 ja  Pako Tallinnaan 2006) ja alkanut tutkimuksen kolmatta osaa varten. Projekti viivästyi, sillä suuremmat asiat syrjäyttivät sen, äitini ja pikkusiskoni kuolema.

En pystynyt kirjoittamaan pitkään aikaan. Mutta tein tutkimuksia ja matkoja Suomeen ja ulkomaille. Matkat sisarenpoikani luokse Kroatiaan  ja mieheni ja minun monet matkat hänen kanssaan toivat mukaan Venetsian, Dalmatian ja Krk-saaren - ja Luka Dalmatialaisen ja hänen uskollisen ystävänsä Leonardon. Niin syntyi vähitellen kolmas osa Lucia ja Luka. Kyynärän mittainen tyttö ja poika (2013), joka tapahtuu Turussa 1562-1563.

Lucian salainen paikka

Kuvassa kierreportaat, jotka vievät rouvainhuoneen/rouvainkamarin ulkopuolelta hopeakamariin.

Lucia menee portaikkoon katselemaan merelle päin ja haaveilemaan.


Lucia jouluna rouvainhuoneessa:
"Lucia istui rouvainhuoneen ikkunasyvennyksessä paksulla tyynyllä, joka peitti kivipenkin. Hän naposteli manteleita ja rusinoita ja joi kanelille ja inkiväärille tuoksuvaa makeaa juomaa. Muki lämmitti käsiä.--"
Lue esim Kyynäränmittainen tyttö Juhana -herttuan hovissa.

http://amnellinlucia.blogspot.fi/2012/12/kyynaran-mittainen-tytto-juhana.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti