maanantai 1. joulukuuta 2014

Pako Tallinnaan. Aili Nupposen kirja-arvostelu


Pohjoiskarjalainen kirjailija Aili Nupponen, talonemäntä, runoilija ja kyläaktiivi Tohmajärveltä bloggaa ahkerasti nimerkillä Aili-mummo, usein myös kirjoista, varsinkin runoudesta.  Monivuotinen blogiystäväni Aili on kirjoittanut arvion kirjastani Pako Tallinnaan (2006 Lasten Keskus).
Se ilahdutti kovasti. Hän kertoo ostaneensa Luci-kirjat Suuren Suomalaisen kirjakerhon kautta. Se ilahdutti myös, sillä luulin että Lucian seikkailujen ensimmäiset osat on jo makuloitu, sillä kustantajani ei enää julkaise nuortenkirjoja.Aili Nupponen kirjoittaa mm:

"Romaanin kieli on kaunista ja vivahteikasta, josta erityisesti pidin. Uskon, että lapset myös tykkäävät romaanin kielestä, ja oppivat uusia sanoja. Matti Amnellin piirrokset ilahduttavat kirjan monilla sivuilla lukijaa.

Helsinki oli 1500-luvulla pahainen kalastajakylä, jossa oli paljon kulkutauteja. Helsingin varakas kauppias kuolee, ja kauppiaan tytär, Margareetta, on äitipuolen toimesta joutumassa rikkaan ulkomaalaisen kauppiaan vaimoksi. Tytöt lähtevät pakoon Tallinnaan erään pojan seurassa.


Pidin lukemastani romaanista. Aion lahjoittaa nämä nuorten romaanit lapsenlapsilleni. Uskon että hekin pitävät näistä kirjoista. Kiitos sinulle, Anna, oli ilo lukea Luciasta, ja siitä, millaista oli elää 1500-luvulla pienikasvuisena ihmisenä! "2 kommenttia:

 1. Lämpimät kiitokset Anna ♥
  KIrjojasi saa myös Ad Libriksestä, myös Kyynärän mittainen tyttö on niiden valikoimissa!

  Hyvää joulun odotusta sinulle ja läheisillesi, Anna! ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aili,

  Kiitos arvostelusta. Olen iloinen siitä, että kirjojeni kieli miellyttää Sinua, runoilijaa.

  Luulin todellakin, että Lucian seikkailujen aikaisemmt osat on makuloitu. Valitin asiaa äänekkäästi. Ehkäpä se auttoi.:)

  VastaaPoista