lauantai 26. lokakuuta 2013

1500-luvun asu

16th century dress by Anna Amnell
16th century dress, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Ompelin tämän asun käyttäen enimmäkseen vanhoja materiaaleja. Ostin hihanreunapitsit ja palan kaunista kangasta kapeaksi koriste-esiliinaksi. Mekon helmassa ja kauluksessa on koristenauha. Käytin tätä kirjamessuilla ja kouluvierailuilla.
Hihoissa on viilloksia, joista näkyy aluspusero. Koruina ovat Kalevalakoruni.

Kokosin vieressä olevan nukkekodin (kuvat koko projektista)  ja  sisustin sen portinvartijanmajaksi, jossa Lucia pidettiin vangittuna Englannin Suomaalla. 1500-luvun tornitalon tekeminen (selostus) Tämä portinvartijan tornitalo kuuluu kirjaan Kyynärän mittainen tyttö , joka on 1. osa Lucia Olavintytär -trilogiasta.
Ovella 1:12 luutunsoittaja, jolle tein vaatteet mieheni tummanpunaisesta silkkisolmiosta ja lahjapakkauksessa olleesta silkkinauhasta.

Photo: Matti Amnell-luutunsoittaja

Luutunsoittaja, 1:12 nukke, jolle tein vatteet. Tilasin nukelle luutunkin Englannista.
Kuvan otti poikani Matti Amnell, Jr.  joka on kuvittanut kaikki kirjani.
Lucia Olavintytär haaveilee, etä hänestä tulee luutunsoittaja Juhana-herttuan hoviin, 17-vuotiaana Lucia näyttääkin tältä.

"Lucia oli nähnyt ensi kertaa elämässään itsensä kokonaan oikeasta peilistä. Hän oli nähnyt kullalla koristetusta hopeisesta kuvastimesta suuret hämmästyneet silmät, pitkän kiharan punaisen tukan ja niin hennon vartalon, että se tuntui kuuluvan jollekin keijukaiselle. Ei ihme, että äitiparka on aina pelännyt, että hän voisi mennä rikki."
Anna Amnell: Lucia ja Luka. 2013, marraskuu.Alinna 1500-luvun tyttöjä kirjassani Pako Tallinnaan. Kuvitus: Matti Amnell
Lucia_2006_00051

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti