maanantai 26. syyskuuta 2011

Lucia Olavintytär ja ratsastaminen

Mimi riding by Anna Amnell
Mimi riding, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Tytttäreni ratsastamassa. Hän on esikuvana Lucialle siinä, että hän ratsasti jo lapsena ja piti kovasti hevosista - pitää edelleen kaikista eläimistä kuten kaikki meidän perheessämme.

Olen käynyt vain alkeiskurssin ratsastamisessa, mutta mieheni ja tyttäreni ratsastivat vuosikausia. Tyttäreni ratsasti vielä Kanadassa, mutta sitten allergia esti tämänkin harrastuksen ja haaveen opiskella eläinlääkäriksi.

Lucia Olavintytär ratsastaa. Se oli 1500-luvulla tavallinen matkustamistapa niille, joilla oli varaa hevoseen. Lucian hevonen on nimeltään Kuisma, tavallista pienempi hevonen, sillä Luciakin on pieni kooltaan.

Lucia on kooltaan hyvin pieni, vain 80 cm pitkä. Hän on kuitenkin terve ja reipas. Voiko sitten niin lyhytkasvuinen henkilö ratsastaa? Jeffrey Hudson eli Englannissa 1600-luvulla. Hänen elämäntarinansa on ihmeellinen. Hän oli muun muassa hyvä ratsastaja ja koki monia seikkailuja. Hän oli kuten Lucia hyvin lyhytkasvuinen. Lucia Olavintytär on fiktiivinen henkilö. Hänellä on kasvuhormonihäiriöstä johtuva lyhytkasvuisuus kuten oli todennäköisesti Jeffrey Hudsonillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti