torstai 1. lokakuuta 2020

Kohtaan renessanssikuninkaaan LouvressaOn vuosi 1985. Olemme koko perhe kotimaan lomalla Kanadasta, jossa asuimme yhdeksän vuotta. Olimme olleet kuusi vuotta aikaisemmin Pariisissa sanomassa jäähyväiset Euroopalle. Ajattelimme, että emme palaa enää koskaan suomettuneeseen Suomeen. 

Pariisissa jakaanuimme kahteen ryhmään kuten niin usein matkoilla. Mieheni kiertää nuorempien lastemme kanssa näitä kiinnostavia nähtävyyksiä. Vanhin lapsemme Matti Jr ja minä kiersimmme päiväkaudet museoissa ja taidenäyttelyissä.

Matti on saanut uuden kameran graduation-lahjaksi. Hän ottaa paljon kuvia. Tässä olemme Louvressa. Kohtaan siellä Ranskan renessanssikuninkaan Frans I:n (1. tammikuuta 1515 – 31. maaliskuuta 1547). Frans kuoli sydänkohtaukseen vuonna 1547 vain 32-vuotiaana. Minä olen kuvassa 47-vuotias ja saan elää vielä kauan.

Frans oli oppinut ja hienostunut renessanssikuningas, joka aloitti renessanssin Ranskassa. Hän houkutteli Leonardo da Vincin muuttamaan Ranskaan. Olimme nähneet Mona Lisan Louvressa edellisellä Pariisin matkalla vuonna1979. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti