perjantai 2. elokuuta 2019

Lucia Olavintytär -kirjoista sanottua

 
" kuvitus on Matti Amnellin, ja siitä kuvastuu historiallisen tiedon hyödyntäminen.-"
Volotinen, Teresia. 
  10-vuotias Matti Amnell (Jr) Roomassa Italian matkalla kesällä 1973.

Lucia ja Luka"Keskiajan ja renessanssiajan taitekohtaan vuoteen 1562 Turkuun sijoittuva Lucia ja Luca on kaikkien historian ystävien toivekirja. Amnellin valttina on tarkka ja eloisa historian kuvaus, joka ei silti uuvuta lukijaa liialla nippelitiedolla.

Amnell kirjoittaa aistimusvoimaisesti: lukija tuntee karhean kankaan ihollaan, eritteiden, ruuan, tervan ja savun tuoksut sekä aistii Turun linnan muureista huokuvan kylmyyden ja puheensorinan." Päivi Heikkilä-Halttunen
Pako Tallinaan

"Anna Amnell on historiallisen lasten- ja nuortenromaanin taitaja, joka tarjoaa lukijoilleen sekä autenttisuutta, romantiikkaa että jännitystä-- Hän nivoo faktatiedon luontevasti romaaniin. Kirjan kuvitus on Matti Amnellin, ja siitä kuvastuu historiallisen tiedon hyödyntäminen.-"
Volotinen, Teresia. Arvostelu kirjasta Pako Tallinnaan. Virikkeitä 4/2006, 45-46.

 

Kyynärän mittainen tyttö


"Kuinka yhdistää homeinen keskiaika ja jännittävät juonenkäänteet niin elävästi ja hauskasti, että myös nopeatempoiseen fiktioon tottunut nuoriso innostuu? Historiallinen nuortenkirja on haastava tekijälleen. Anna Amnellin viides historiallinen nuorisoromaani on oiva esimerkki siitä, kuinka tehtävä on suoritettu kunnolla.--" Meidän perhe kirjasta Kyynärän mittainen tyttö

 


"Amnellille ominaiseen tapaan tarinan myötä lukija saa kosketuksen kuvattuun aikakauteen useissa maantieteellisissä pisteissä, nyt liikutaan esim. Gotlannissa, Lontoossa ja Tukholmassa. Lukijalle syntyvä kuva aikakaudesta on sosiokulttuurisesti rikas: ollaan vuoroon hämäläiskartanossa, merimiesten joukossa laivalla, lontoolaisessa ruokatuvassa ja Englannin hovissa." Kaarina Kolu Virikkeitä: Suomen nuortenkirjaneuvoston julkaisu 2004: 4, s.66-67.
 Lucia rtyöstetään, ja hänet viedään kauas Englanninvanhalle Suomaalle ja nuoren Elisabet -kuningattaren hoviin Lontooseen.


 Lucia -kirjojen sankaritar iloinen 13-vuotias Lucia, joka on 80 cm pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti