keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Kaisa Laaksonen: Suuri lukuseikkailu


Kiitos Kaisalle! 
 Kaisa Laaksonen. Suuri lukuseikkailu 2007 Avain 191 sivua.

Ystävän vihjeestä löytyi tämä hauska tietokirja lapsille ja lastenkirjallisuuden ystäville. Kirjasta on varmaankin iloa vuosikausiksi lapsiperheille ja kouluille. Siinä on kivoja tehtäviä. Lastenkirjat avaavat rikkaan maailman ja ovet menneisyyteen ja tulevaisuuteen.

Sieltä löytyi myös kirjani Kyynärän mittainen tyttö [2004 Lasten keskus) sivuilta 64-65 luvusta Ympäri maailman. Kirjassa mainitaan Ruotsin Gotlanti ja nykyisen Saksan Rostock. 

Sivulla 64: "Kyynärän mittainen Lucia tyttö ryöstetään kotoaan. Hänet kuljetetaan laivalla ulkomaille. Ensin Lucia näkee Gotlannin. Lucian tarina sijoittuu 1500-luvulle."
Sivulla 65  on kuvaus Rostockista:
"Rostock oli näkemisen arvoinen. Raatihuoneen torni, korkeat kivimuurit, kaupunginportti ja punaiset tiilikatot. Kaikki talot samaa ruusunväristä kiveä. Satamassa viirit ja liput liehuivat laivojen mastometsän yllä." (kirjassani sivulla 74)

[Lucia joutui myös Englannin vanhalle Suomaalle ja Elisabet I: n ajan Lontooseen samassa kirjassani. Mutta sitä Lontoota ei ole enää muualla kuin museossa.
Muissa kirjoissani: Pako Tallinnaan -kirjassa (2006 Lasten keskus) ollaan 1550-luvun Vanhassa Helsingissä ja 1500-luvun Tallinnassa; Lucia ja Luka [2013 BoD] -kirjassa koetaan seikkailut talvimatkalla Hattulasta Juhana-herttuan hoviin Turkuun ja Lucian veljen opiskelukaupunkiin Wittenbergiin sekä Lukan muistoissa Venetsiaan; Aurora ja Molly (1999 Kirjapaja) kertoo 1900-luvun alun Torontosta 13-vuotiaan orpotytön näkökulmasta.
Lucia soittaa luuttua ja piirtää. Kirjoissa on kissoja, yksisarvisia ja lohikäärmeitä (Lucian värittämissä kuvissa ja ajatuksissa. Matkustetaan purjelaivalla, ratsain ja kävellen. ]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti