perjantai 29. tammikuuta 2016

Wittenberg on kuin 1500-luvun ulkomuseo1500-luvun Wittenberg. Lucas Cranach's House 

Vanhassa Wittenbergissä voi kävellä  1500-luvun taiteilijan Lucas Cranachin ateljeetalon pihalla ja yöpyä hotellissa, joka on tuon oikealla olevan talon seinän takana. Siellä voi kulkea Lutherin ja muiden sen ajan oppineiden ja opiskelijoiden jalanläjissä.
Kuvia Wittenbergistä, keskeiset paikat
Laajempi kansio , over 200 photos
Wittenbergiin on Berliinistä vain tunnin junamatka.
234 
Olin Berliinissä kaksi viikkoa kirjailijaresidenssissä marraskuussa 2010, joten Wittenbergin matkani aikanakin oli hiljaista aikaa turismisssa. Luther tuo turisteja kaikkialta maailmasta Wittenbergiin. Jos klikkaat kuvaa suureksi, voita arvata, että ensi vuonna on tungosta Wittenbergissä. Joulun aika on myös suosittu, kertoivat kaupunkilaiset.

(Kaupungissa pääkadun varrella myös kiinnostava DDR:n museo, jossa on saksalaista arkielämää 1900-luvun asti ja DDR:n aikoihin, myös leluja.)
Kaupungissa tehtiin kaivauksia, joten uutta on tullut esille jo viime vuosina.

Olin marraskuussa 2010 kaksi viikkoa Berliinin kirjailijaresidenssissä ja hankin aineistoa kirjaan Lucia ja Luka myös Wittenbergistä, jonne Lucia Olavintyttären perhe pakenee kirjan lopussa, kun kuningas Eerik XIV:nnen joukot hyökkäävät Turkuun kesällä 1563.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti