Keskiajan turkulaisella oli monipuolinen ruokavalio. Kuva: Anna Amnell ( Kuva on otettu Tallinnasta)
" syötiin hyvin. Aalto [arkeologi] on löytänyt kaivauksilta kalanluita, jäniksenluita, naudan- ja sorsalinnun luita. "
kalaa : Suomujen perusteella Aalto tunnistaa ainakin hauen, ahvenen, siian ja lohen, mutta tarkempi lajimääritys jää luututkijalle."
"Keskiajan ihmisen ruokavalio oli vuodenaikojen ja asuinpaikan sijainnin lisäksi paastoajan sanelemaa. Paastojen aikana ei syöty lihaa, usein ei myöskään kananmunaa.
Aalto on kuitenkin löytänyt keittiön raunioista hiiltyneitä hasselpähkinän kuoria ja vadelmansiemeniä, ja maanäytteistä on saatu seulottua esille myös ohranjyviä."
Lue koko pitkä artikkeli: Helsingin Sanomat/Kulttuuri: Arla Kanerva:Turusta löytyi keskiaikainen keittiö HS/Kulttuuri 2. elokuuta 2015
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti