keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Keskiajan suomalaisia

suomalaisia1500

1500-luvun espoolaisia. Kuvasin nämä asut espooolaisessa museossa.  Asut ovat tyyliltään keskiaikaisia. Keskiaika jatkui maassamme vielä pitkälle 1500-luvulle.
Historiasivusto Tiimalasi kertoo keskiajan asukkaista. Sieltä löytyy myös aivan oikea Lucia Olavintytär, joka eli 1400-luvulla. Ehkä pitäisi sanoa, että hän oli eräs Lucia Olavintyttäristä, sillä keskiajalla oli paljon kaimoja.
Muutin viiisi vuotta sitten Töölöön ja sain tietää paikallisen sanomalehden artikkelista, että juuri täällä Oopperan ja sitä vastapäätä olevan ison korttelimme tienoilla soisella alueella asui jo keskiajalla ihmisiä.
Lue Blogisisko-blogistani: samasta aiheesta Keskiajan Töölössä oli myös iloa

Ks. Myös Kirkko ja kaupunki-lehti 5.11.2014 : Miika Vähämaan kirjoitus hyvästä elämästä keskiajalla. Hän haastattelee keskiajantutkija Marko Lambergia, joka on timittanut Kirsi Kanervan kanssa kirjan Hyvä elämä keskiajalla (SKS). Sivu seitsemän näköislehdessä.
Samassa lehdessä Kaisa Halonen Iloinen riesa. Avioliitto ja perhe-elämä Martti Lutherin perheessä. Tämä mies vaikutti ratkaisevasti suomalaisten elämään. sivut 12-13.
http://nakoislehti.kirkkojakaupunki.fi/nakoislehti/2014/kirkko-kaupunki-42/primapaper


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti