maanantai 18. elokuuta 2014

Jotain keltaista

monastery garden in Dubrovnik

Keltaiset sitruunat luostarin puutarhassa Dubrovnikissa. Luostarin apteekki on Euroopan vanhin toimiva apteekki, toiminnassa vuodesta 1391.
Makrokuvat: Jotain keltaista/something yellow
The second oldest apothecary in Europe and the oldest one still active is situated in the old town of Dubrovnik, Croatia. It belongs to a Franciscan Monastery. There is also an apothecary museum and a beautiful garden.

29 kommenttia:

  1. Ne säteilivät kuin pienet auringot.

    VastaaPoista
  2. Sitruunoissa on raikasta ja kirpeää sekä ulkonäkö että maku!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kuva ja taas opin uutta.

    VastaaPoista
  4. Sitruunapuun keltaiset hedelmät tekevät puusta kauniin.

    VastaaPoista
  5. Heidukka, oli yllätys, että puusta suoraan syötyinä kypsät sitruunat eivät ole lainkaan kirpeitä, vaan makeita. Tämäm ihmeen koin, kun asuimme Kyprokselta. Jotenkin kirpeys oli tuntunut aina sitruunan keskeiseltä ominaisuudelta.

    VastaaPoista
  6. Pulmu, niin opin minäkin Kroatiassa. Siitä ei ole tiedetty paljon mitään, ennen kuin se vapautui.

    VastaaPoista
  7. Päikkä, se oli ihan satumaisen kaunis. Haluaisin mennä vielä käymään siellä, mutta tuskin menen. Maailmassa on niin paljon nähtävää - ja niin vähän aikaa.

    VastaaPoista
  8. Arleena, meillä oli kotona keittiössä ikkunan edessä sitruunapuu, joka oli hyvin korkea. Se alkoi sitruunansiemenestä, jonka pikkusiskoni laittoi kukkaruukkuun jonkun viherkasvin juurelle.

    VastaaPoista
  9. RaijaAnnikki, siellä etelässä ne kasvavat suuriksi kukoistaviksi.

    VastaaPoista
  10. Voi kun voisikin poimia omasta pihasta keltaisia, tuoreita sitruunoita! Paitsi ihan turha haaveillakaan vaikka ilmasto-olosuhteet olisivat suotuisat, olen liian laiska puutarhuri =D

    VastaaPoista
  11. Pirtsakasti koreilee sitruunat.
    Kaunista aja houkuttavaa.:-)

    VastaaPoista
  12. Jälleen paikka, missä en ole käynyt! Omistaisipa tuon puun omalla pihalla!

    VastaaPoista
  13. Jaana, se on varmaankin tarkoin varjeltu ja hoidettu.

    VastaaPoista
  14. PauMau, ehkä kasvihuoneessa.

    VastaaPoista
  15. PauMau, ehkä kasvihuoneessa.

    VastaaPoista
  16. Liplatus, sitruuna ei kainostele värikkyyttään.

    VastaaPoista
  17. Kaari, Kroatia on aika uusi turistimaa.

    VastaaPoista
  18. Sitruunoita tarvitaan monessa makua antamaan

    VastaaPoista
  19. kiva juttu myös sitruunoiden paikasta

    VastaaPoista
  20. Pappilanmummo, sitruunaa tarvitaan todellakin. Limonaadista leivonnaisiin ym. Eikä unohdeta joulunajan "pomanderipalloja" eli kuivattuja sitruunoita, joihin on pistetty neilikoita. Ne säilyvät vuosikausia.

    VastaaPoista
  21. Juuri laitoin sitruunaa marinadiin!

    VastaaPoista
  22. Se on raikas ja luonnollinen aines. Laitan monesti muutaman tipan sitruuna veteen.

    VastaaPoista
  23. Uskomaton kaunis kuva, sitruunapuu tuntuu niin eksoottiselta, koska ne eivät täällä luonnossa menesty, kuten eivät appelsiinitkaan. Sitruuna on ehdoton kalamauste ja tilaan yleensä jääveden sitruunalla esimerkiksi pitzan kanssa eikä vappusimaakaan voi ilman sitruunaa tehdä:)

    VastaaPoista
  24. Mustis, Sitruunoita on saatu aina Suomeenkin, jos ei muuta niin kuivatttua sitruunsnsskuorta, jota käytettiin mausteeksi leivonnaisiin.

    VastaaPoista
  25. Sitruunakakun resepti. On ranskaksi, mutta sen voi laitta Google-kääntäjään.
    http://www.cahierdecuisine.com/recettes/Cake-au-Citron-11890.html#.U_l_i7zV9FZ

    VastaaPoista