sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Lucia on tyttö, joka joutuu seikkailuihin

Kuva: Matti Amnell

Lucia on harjoittanut luutun soittamista ja laulamista lapsesta asti. Kun hän on 17-vuotias, tapahtuu jännittävä asia: Suomen herttua Juhana saa vaimokseen rikkaan puolalaisen prinsessan Katariinan. Nyt alkaa onnen aika, sanoo Lucian isä. Hän uskoo, että nyt Lucia pääsee luutunsoittajaksi Turun linnaan. Koko perhe muuttaa Turkuun innoissaan. Miten käy Lucialle ja hänen perheelleen?

Lucia ja Luka kertoo sitä,  mitä Turussa tapahtuu, kun Juhana ja Katariina perustavat hovin linnaan. Miten käy Lucian ja hänen veljensä? Anna Amnell: Lucia ja Luka 2013. Lisätietoja tästä blogista. Katso kaunista kansikuvaa.


Kyynärän mittainen tyttö kertoo siitä, kuinka Lucia ryöstetään ja viedään Lontooseen. Jännittävä seikkailu. Lucia on vain 80 cm pitkä, muttta reipas ja viisas. Maasta se pienikin ponnistaa!

Kirjassa Pako Tallinnaan Lucian ystävä Margareta joutuu pulaan: isän kuoltua hänet aiotaan naittaa vaimoksi vanhalle ulkomaalaiselle kauuppiaalle. Siinä ei auta muu kuin pako Tallinnaan sukulaisten luo.
Kysy näitä kirjoja paikkakuntasi kirjastoista. Lucia ja Luka voi myös ostaa kirjakaupoista nettikaupoista. Nykyään useimmat kirjat täytyy tilata kirjakapasta, niin myös Lucia ja Luka. Tilaa lahjaksi hyvissä ajoin!
Hauskaa kesää. Historia on jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti