perjantai 21. maaliskuuta 2014

Elokuva: Elisabet Kultainen aikakausi


Vuonna 2007 minua pyydettin arvioimaan TV-uutiskatsauksessa elokuva Elisabet Kultainen aikakausi, jonka näin sitä ennen ennakkoon. Esitin mielipiteeni heti elokuvan nähtyäni.

Kirjoitin jotain arvioistani myöhemmin muistiin myös käsityöblogiini, sillä siinä elokuvassahan on tärkeää pukuhistoria.
Elisabet : kultainen aika Broken Star-blogissani)

Blogisisko-blogissa on pitempi kirjoitukseni tästä elokuvasta

Jotain on tässäkin blogissa.' Klikkaa sanoja 'kultainen aikakausi'.

tälainen tv-esiintyminen kokemuksena:
Tietysti kävin kampaamossa ja meikattavana sitä ennen, kävelin suoraan kauneussalongista Maximin elokuvatetteriin, olin harhauttavan hyvän näköinen niin kuin meikissä ainakin. Lisäksi minulla oli vielä hoikentava musta jakkupuku ja punainen huivi kietaistuna kaulalle.

Istuin haastattelijan ja kuvaajan kanssa katsomassa elokuvaa tyhjässä katsomossa. Sotakohtaukset kuuluivat liian kovaa, mutta kaiken kaikkiaan se oli hauska kokemus.

Ensin näytettiin, kuinka kävelin portaita ylös, sitten ovesta sisään ja istuin katsomassa elokuvaa. Lopuksi sanoin mielipiteeni siinä tyhjässä elokuvateatterissa.

 TV-toimittaja oli lukenut nähtävästi blogiani ja saanut selville, että olin perehtynyt 1500-lukuun vuosikaudet. Olin julkaissut siihen mennessä kuusi kirjaa, niistä kaksi 1500-luvusta. Vaikka toimittaja tiesi, että olin kirjailija, hän oli laittanut kaiken kansan nähtäväksi kuvani alle tekstin 'Anna Amnell Historian harrastaja'. Se harmitti silloin.:)

Täällä on jonkun kriitikon kirpeä arvostelu. Siitä näkee ajankohdan vuodelta 2007
http://www.v2.fi/arvostelut/viihde/144/Elisabet-Kultainen-Aikakausi/

3 kommenttia: