sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Suosituimmat hakusanat

Lucia_and_theGatehouse

Tässä kuvassa on kolme tämän blogin suosittua aihetta: Lucia Olavintytär, 1500-luvun muoti ja 1500-luku yleensä eli sisustusta. Olen ommellut Lucia-nuken eli Kyynärän mittaisen tytön vaatteet, sisustanut talon, tehnyt mm takan ja vuoteen ja ommellut portinvartijantalon nukkein vaatteet paitsi esiliinan ja hilkan.
Tähän blogiin on tultu Googlesta ja Bingistä seuraavilla hakusanoilla suosituimmuusjärjestyksessä:
1. Lucia Olavintytär (Kyynärän mittainen tyttö)2.
Hildegard Bingeniläinen (1098-1179) keskiaikainen abbedissa, mystikko, kasvitieteilijä ja kirkkomusiikin säveltäjä, monipuolinen lahjakkuus. Hildegard on katolisen kirkon pyhimys. (Katso Googlesta hienoja Hildegard-aiheisia kuvia.) Hildegard puhuu kännykkään saksalaisessa TV-dokumenttimainoksessa.


3. Katariina Jagellonica, Puolan kuninkaan Sigismund Vanhan tytär, Puolan kuninkaan Sigismundin sisar, Suomen herttua Juhanan oppinut ja ystävällinen puoliso. Juhanasta tuli Ruotsi Suomen kuningas Juhana III, Katariinasta kuningatar, ja Juhanan ja Katariinan pojasta tuli Puolan kuningas. Katariina asui Turun linnassa, ja Juhanalla ja Katariinalla oli oikea renessanssihovi Turussa. Se oli Turun linnan loiston aikaa, 1500-luvun muodin ja ruokakulttuurin edustaja, Suomen lyhyt renessanssi. Taisivat syödä piparkakkuakin, mutta se oli vähän erilaista kuin nyt. Ruttoa ja muita kulkutauteja pelättiin Helsingissäkin, sillä ne muuttivat ihmisten kohtalot ja kokonaisten kansojen elämän.

Piparkakkutalo
1500-luku
ruttolääkäri (aito ruttolääkärin naamio)

renessanssi pukeutuminen
1500-luvun pukeutuminen

kirjainmallit
Kiitos käynneistä! Katsokaa myös blogin pohjalta ja sivupalkeista lisää hakusanoja.

Juhanan ja Katariinan huoneet oli varmaankin sisustettu samaan tyyliin kuin tämä Juhanan veljen kruunuprinssi Eerikin huone. (Kuningas Eerik XIV)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti