sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Tere tulemast!


Medieval meal in Old Tallinn in 2009
Originally uploaded by Anna Amnell

Medieval meal in Old Tallinn in 2009. Photo: Anna Amnell

Kävin ensi kerran Tallinnassa vuonna 1991 juuri siihen aikaan, kun Viro oli vapautumassa pitkästä miehityksestä. Ihastuin kerralla Tallinnaan. Valitettavasti minulla ei ollut siihen aikaan digikameraa, joten silloiset Tallinnan kuvani ovat tiukasti liimattuina paksuissa albumeissa, joita on vaikeaa skannata. Onneksi poikani Matti Amnell on ottanut sitäkin enmmän kuvia Tallinnasta.

Kävin ensimmäisen matkani aikoihin suggestopedisen viron alkeiskurssin, mutta siitä ei ole paljon jäljellä. Tallinnassa puhutaan myös suomea ja englantia, joten siellä tulee niillä toimeen turistina.

Pidän erityisesti Vanhasta Tallinnasta (lue: Keskiajan lumoissa Tallinnassa), jossa on tullut käytyä usein myös tutkimassa taustaa nuortenkirjoilleni, varsinkin kirjaan Pako Tallinnaan. Tutustuminen uudempaan Tallinnaan ja muuhun Viroon on jäänyt vähemmälle. Viljantissa kävin jo ensimmäisellä Viron matkallani, sillä miehelleni oli hänen lohjalainen äitinsä laulanut lastenlaulua "Uhti, uhki uhkeesti virsu marssii Viljantiin", ja hän osasi laulaa sen jo kaksivuotiaana. Mieheni halusi ehdottomasti käydä Viljantissa, jonne järjestyi pieni ryhmämatka. [viroksi: "Uhti, uhti, uhkesti"] (Lapset laulavat tämän nähtävästi suositun virolaisen lastenlaulun.)

Netistä löytyi lyhyt tietoisku viron kieleen. Sieltä löytyy lisää linkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti