tiistai 10. helmikuuta 2009

Kuuluisa lyhytkasvuinen pari: Charles ja Lavinia StrattonLavinia Warrenin ja Charles Strattonin häät (kuva) vuonna 1863 olivat suuri seurapiiritapahtuma New Yorkissa.

Charles Sherwood Stratton (k 1883), taiteilijanimeltään General Tom Thumb, tuli kuuluisaksi ja upporikkaaksi esintymällä Barnumin sirkuksessa viisivuotiaasta lähtien. Hän oli laulaja, tanssija ja imitaattori. Hän oli kiertueella myös Euroopassa ja esiintyi kuningatar Viktoriallekin kaksi kertaa.

Stratton oli syntyessään suuri vauva, painoi 4,14 kiloa. Hän kasvoi normaalia vauhtia 6 kuukauden vanhaksi, jolloin hän oli 64 cm pitkä ja painoi 6,8 kiloa. Siihen hänen kasvunsa pysähtyi pitkäksi aikaa. Kasvu jatkui hyvin hitaana, ja hän oli nuorena miehenä vähän yli 80 cm pitkä, myöhemmin 102 cm:n pituinen.

Flyygelin päällä seisten hääpari otti hääjuhlassaan vastaan 2000 vieraan onnittelut.
Best man oli George Washington Morrison ("Commodore") Nutt ja morsiusneitona morsiamen sisar Minnie, joka oli vielä lyhyempi kuin sisarensa. He vierailivat presidentti Abraham Lincolnin luona Valkoisessa talossa.

Stratton oli hyvin rikas mies, hän hän asui hienostokaupunginosassa, omisti upean höyryaluksen ja pukeutui ylellisesti. Hän kuoli 45-vuotiaana aivoverenvuotoon. Yli 10000 ihmistä osallistui hänen hautajaisiinsa. Strattonin elinaikana ei osattu sanoa syytä Strattonin lyhytkasvuisuuteen. Myöhemmin syyksi on todettu kasvuhormonin puute.Charles Strattonin vaimon Lavinia Warrenin englantilaiset esivanhemmat olivat tulleet USA:han Mayflowerilla. Hän meni Strattonin kuoleman jälkeen naimisiin italialaisen kreivi Primo Magrin kanssa, joka oli myös lyhytkasvuinen. He esiintyivät vuonna 1914 mykkäfilmissä "The Lilliputian's Courtship". Lavinia kuoli 78-vuotiaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti