keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Lucian hiukset

 


Renessanssihiukset

Olen nähnyt kahdesti samanlaiset hiukset, jollaiset ajattelen Lucialla olevan.
Monta vuotta ennen "Kyynärän mittainen tyttö" (2004) kirjan ilmestymistä tapasin Hietalahden kirpputorilla liettualaisen naisen, jolla oli pitkät punaiset hiukset, aidot, värjäämättömät. Hänen hiuksensa tulivat esikuvaksi Lucian hiuksille.

Muutama viikko sitten tapasin samalla kirpputorilla suomalaisen opiskelijan, jonka suku on kotoisin menetetyn Karjalan alueelta. Hänen hiuksensa ovat myös aidot ja värjäämättömät. Hänen hiuksensa näet yllä olevassa kuvassa.

Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Kappas, tämän takia siis Cate Blanchettin suortuvat ovat tämännäköiset Elizabeth-leffassa. Ne ovat renessanssihiukset sellaisina kuin ne me haluamme.

    VastaaPoista
  2. Renessanssin ajan ihmiset halusivat itse hiustensa olevat mieluiten "kullanväriset" tai mahdollisimman vaaleat. Hiuksia värjättiin ja valkaistiin. Ks sivupalkin linkkejä.

    Esim Botticellin Kevät-maalauksessa, joka on eräs Uffizin gallerian ihanimpia maalauksia, voi nähdä "punatukkaisia" naisia.

    Väri oli lähinnä kuparin, pähkinän tai mahongin väristä. Siis esimerkiksi niin kuin tuossa valokuvassa. Monissa italialaisissa maalauksissa naisilla on valkaistut hiukset. Siinä oli kova työ ja kärsimys, kun mustatukkaisesta italiattaresta tehtiin blondi.

    VastaaPoista