lauantai 23. kesäkuuta 2018

Hattula medieval church

237 situated on the fertile plain

Juhannuksen kunniaksi maisema Hattulasta ja Hattulan kuuluisa keskiaikainen kirkko. Löysin Hattulan kirkon sivuilta, joilla esitellään Euroopan merkittävimpiä keskiaikaisia nähtävyyksiä. Ilokseni löysin sieltä myös omia kuviani, kollaasin ja kaksi sisäkuvaa.
Spotting history-The Church of the Holy Cross
https://www.spottinghistory.com/view/15/the-church-of-the-holy-cross/

In the heart of Häme (Tavastland, Finland) on a fertile plain by a lake you can find the medieval church of the Holy Cross. This church is built in the general European style.  The church is rectangular, the roof is steep. Its building material is brick, not grey stone, the most common material of Finnish medieval churches.


Hattula medieval church


Hattulan kirkko on eurooppalaista tyyliä, mutta rakennettu tiilistä eikä harmakivestä, mikä on Suomen keskiaikaisten kirkkojen tavallisin rakennusmateriaali. Katso kuvani kirkosta ja sen ympäristöstä:

Hattula Medieval Church, my photos in Flickr

Hattula church is important also in my historical novel for children An Ell-sized Girl [Kyynärän mittainen tyttö, in Finnish 2004]

Fiktiiviset ihmisryöstäjät Lieto ja Janus näkevät ensi kerran Lucian tässä kirkossa ja päättävät kidnapata hänet ja viedä hänet vakoilijaksi Elisabetin hoviin Lontooseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti