Keltaiset sitruunat luostarin puutarhassa Dubrovnikissa. Luostarin apteekki on Euroopan vanhin toimiva apteekki, toiminnassa vuodesta 1391.
Makrokuvat:
Jotain keltaista/something yellow
The second oldest apothecary in Europe and the oldest one still active is situated in the old town of Dubrovnik, Croatia. It belongs to a Franciscan Monastery. There is also an apothecary museum and a beautiful garden.
Vau! Ihania.
VastaaPoistaNe säteilivät kuin pienet auringot.
VastaaPoistaSitruunoissa on raikasta ja kirpeää sekä ulkonäkö että maku!
VastaaPoistaKaunis kuva ja taas opin uutta.
VastaaPoistaOnpa kaunis sitruunapuu.
VastaaPoistaSitruunapuun keltaiset hedelmät tekevät puusta kauniin.
VastaaPoistaHeidukka, oli yllätys, että puusta suoraan syötyinä kypsät sitruunat eivät ole lainkaan kirpeitä, vaan makeita. Tämäm ihmeen koin, kun asuimme Kyprokselta. Jotenkin kirpeys oli tuntunut aina sitruunan keskeiseltä ominaisuudelta.
VastaaPoistaPulmu, niin opin minäkin Kroatiassa. Siitä ei ole tiedetty paljon mitään, ennen kuin se vapautui.
VastaaPoistaPäikkä, se oli ihan satumaisen kaunis. Haluaisin mennä vielä käymään siellä, mutta tuskin menen. Maailmassa on niin paljon nähtävää - ja niin vähän aikaa.
VastaaPoistaArleena, meillä oli kotona keittiössä ikkunan edessä sitruunapuu, joka oli hyvin korkea. Se alkoi sitruunansiemenestä, jonka pikkusiskoni laittoi kukkaruukkuun jonkun viherkasvin juurelle.
VastaaPoistaKaunis sitruunapuu.
VastaaPoistaRaijaAnnikki, siellä etelässä ne kasvavat suuriksi kukoistaviksi.
VastaaPoistaKaunis sitruunapuu.
VastaaPoistaVoi kun voisikin poimia omasta pihasta keltaisia, tuoreita sitruunoita! Paitsi ihan turha haaveillakaan vaikka ilmasto-olosuhteet olisivat suotuisat, olen liian laiska puutarhuri =D
VastaaPoistaPirtsakasti koreilee sitruunat.
VastaaPoistaKaunista aja houkuttavaa.:-)
Jälleen paikka, missä en ole käynyt! Omistaisipa tuon puun omalla pihalla!
VastaaPoistaJaana, se on varmaankin tarkoin varjeltu ja hoidettu.
VastaaPoistaPauMau, ehkä kasvihuoneessa.
VastaaPoistaPauMau, ehkä kasvihuoneessa.
VastaaPoistaLiplatus, sitruuna ei kainostele värikkyyttään.
VastaaPoistaKaari, Kroatia on aika uusi turistimaa.
VastaaPoistaSitruunoita tarvitaan monessa makua antamaan
VastaaPoistakiva juttu myös sitruunoiden paikasta
VastaaPoistaPappilanmummo, sitruunaa tarvitaan todellakin. Limonaadista leivonnaisiin ym. Eikä unohdeta joulunajan "pomanderipalloja" eli kuivattuja sitruunoita, joihin on pistetty neilikoita. Ne säilyvät vuosikausia.
VastaaPoistaJuuri laitoin sitruunaa marinadiin!
VastaaPoistaSe on raikas ja luonnollinen aines. Laitan monesti muutaman tipan sitruuna veteen.
VastaaPoistaUskomaton kaunis kuva, sitruunapuu tuntuu niin eksoottiselta, koska ne eivät täällä luonnossa menesty, kuten eivät appelsiinitkaan. Sitruuna on ehdoton kalamauste ja tilaan yleensä jääveden sitruunalla esimerkiksi pitzan kanssa eikä vappusimaakaan voi ilman sitruunaa tehdä:)
VastaaPoistaMustis, Sitruunoita on saatu aina Suomeenkin, jos ei muuta niin kuivatttua sitruunsnsskuorta, jota käytettiin mausteeksi leivonnaisiin.
VastaaPoistaSitruunakakun resepti. On ranskaksi, mutta sen voi laitta Google-kääntäjään.
VastaaPoistahttp://www.cahierdecuisine.com/recettes/Cake-au-Citron-11890.html#.U_l_i7zV9FZ